SOURCE: www.americascup.com

El desafiament suís per a la 37a Copa Amèrica ha rebut el seu segon vaixell de foiling AC40 i, després d’una cerimònia de bateig a la qual va assistir l’equip de Barcelona, s’ha dirigit al circuit de regates de la Copa Amèrica per a una prova de navegació. Aquest vaixell de disseny únic és clau per al entrenament de match race de cara a la propera Copa Amèrica.

En un pas important en la campanya suïssa per a la 37a Copa Amèrica, l’Alinghi Red Bull Racing -representant la Société Nautique de Genève- ha rebut la lliurament d’un segon vaixell AC40 de foiling de disseny únic, la qual cosa significa que el desafiant suís aviat podrà competir en match race en el circuit de regates de la Copa Amèrica a Barcelona.

“Aquest és un pas important per a nosaltres, podrem tenir tots els membres del Grup de Conducció a l’aigua al mateix temps i això millorarà el seu rendiment”, va explicar l’Assessor de l’Equip de Vela, Pietro Sibello.

Els set membres del Grup de Conducció es rellevaran entre els vaixells, acompanyats, a la seva vegada, pels dos Assesors de l’Equip de Vela, Pietro Sibello i Dean Barker, i per Ernesto Bertarelli.

Batejat a la base temporal de l’Alinghi Red Bull Racing a Barcelona per Elena Sáez, assistent de l’equip de terra, el AC40 #2 ha superat amb èxit la primera ronda de proves a l’aigua.

“Les proves de remolc han validat l’estructura del vaixell i ens han permès comprovar els sistemes, el proper pas serà tensionar les veles abans de poder passar a la segona marxa”, va dir el patró Arnaud Psarofaghis.

Amb només quatre mesos per aconèixer els seus rivals per primera vegada a la pre-regata inaugural de la Copa Amèrica a Vilanova i la Geltrú a mitjans de setembre, l’Alinghi Red Bull Racing està entrant en mode de competició i aviat iniciarà sessions de formació amb dos vaixells a l’aigua després de mesos de formació virtual amb dos vaixells en un simulador.

“Amb gairebé un any per a la Copa, estem fent progressos en la campanya i és hora de competir!”, va dir Nicolas Charbonnier, del Grup de Conducció. “Aquest segon AC40 ens proporcionarà un punt de referència a l’aigua que ens permetrà ser més eficients en tot allò que provem”.


A partir de la setmana vinent, l’equip alternarà entre les curses d’igualada amb els dos AC40 i els entrenaments amb l’AC75, mentre l’equip de disseny a Barcelona i l’equip de construcció a Ecublens, Suïssa, continuen treballant en el vaixell de competició.