Amsterdam, Netherlands – May 16, 2023

Stewart Hosford and Guillermo Altadill of Sail Team BCN with Ana Pimenta and Eduard van Benthem of Foundation Zero

Foundation Zero, la plataforma de codi obert que defensa solucions d’energia sostenible en els desplaçaments marítims, està encantada d’anunciar el seu important patrocini a l’equip de vela BCN, el nou desafiador d’Espanya per a la 37a Copa Amèrica en les categories de dones i joves.

Aquesta col·laboració, signada avui a Amsterdam, uneix dues organitzacions amb una visió compartida de superar els límits de la vela i contribuir a un futur sostenible.

Foundation Zero, reconeguda pel seu innovador projecte Zero, el primer vaixell de vela sense emissions del món, s’alinia perfectament amb l’ambició de l’equip de vela BCN de liderar en el món de la vela i promoure pràctiques sostenibles. El patrocini de Zero no només donarà suport al desafiament de l’equip per a la Copa Amèrica, sinó que també els permetrà fer-ho d’una manera que posa de relleu el potencial de les tecnologies sense emissions.

“No podríem estar més emocionats de sumar forces amb l’equip de vela BCN i de ser el soci oficial en sostenibilitat”, va dir Ana Pimenta, portaveu de Zero. “Aquesta col·laboració representa un compromís compartit amb pràctiques innovadores i sostenibles en la vela. No es tracta només de guanyar regates, sinó de modelar el futur de l’esport i la salut dels nostres oceans.”

El patrocini ajudarà en el desenvolupament de la base de campanya de l’equip de vela BCN a Barcelona, ​​en l’adquisició i operació d’un vaixell de regates AC40 de darrera generació i en el reclutament de joves i atletes femenines prometedores de tot Espanya. Foundation Zero també treballarà juntament amb l’equip de vela BCN per desenvolupar i implementar diverses accions i pràctiques de sostenibilitat en tot l’equip, la base i tots els esdeveniments. Aquesta col·laboració és un testimoni de la creença de Zero en el potencial de l’energia renovable en la vela competitiva i la necessitat d’un futur sostenible.

Sail Team BCN, dirigit pel legendari navegant català Guillermo Altadill i l’experimentat director d’equip internacional Stewart Hosford, està preparat per crear impacte en el món de la vela mentre promou una aproximació més ecològica a l’esport.

“Junts amb Zero, esperem mostrar el poder i el potencial de les tecnologies sense emissions en la vela competitiva”, va dir Hosford. “Aquesta col·laboració és un pas significatiu cap a un futur més sostenible per a la vela.”

Per obtenir més informació sobre Zero i l’equip de vela BCN, visiteu els seus respectius llocs web AQUÍ.

Sobre la Fundació Zero

La Fundació Zero és una plataforma de codi obert on compartim tots els coneixements i solucions relacionats amb l’aprofitament i l’ús de l’energia provinents de diversos projectes perquè tothom pugui utilitzar-los. Un d’aquests projectes és el vaixell de vela sense emissions més avançat del món. Mitjançant l’aprofitament de l’energia hidràulica, solar i eòlica, estem compromesos a demostrar que un futur sostenible i respectuós amb el medi ambient és possible sense comprometre el confort ni l’eficiència.

Sobre l’equip de vela BCN

L’equip de vela BCN és un equip espanyol de vela que desafia pel títol de la 37a Copa Amèrica en les categories de Dones i Joves. L’equip està format per navegants experimentats i directors de campanya que treballen en col·laboració amb el Real Club Nàutic de Barcelona (RCNB). La seva missió és guanyar la Copa Amèrica mentre promouen la sostenibilitat i fomenten el talent de joves navegants i navegants femenines.